Verzekering
Verzekering van uw rietendak

Doordat er een nieuwe constructie is om een rietendak te maken, (schroefdak gesloten constructie) is het mogelijk een rietendak voor dezelfde premie te verzekeringen als pannendak, de schroefdak constructie is een enorme stap vooruit. De vinding heeft ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van het rietendak enorm is verbeterd, doordat het een gesloten systeem is, en er geen tocht en trek meer is onder het rietendak. De vakfederatie rietdekkers is erin geslaagd de brandveiligheid aan te te tonen.
Dit heeft geresulteerd in een polis waarvan de premie niet hoger is dan die van pannendak. Deze vakfederatie-rietpolis wordt alleen verstrekt voor daken die zijn gelegd door rietdekkersbedrijven die zijn aangesloten bij de vakfederatierietdekkers.
 


 

Traditioneel dak: een rietendak gebonden op een sporenkap

voordeel:
- dampdoorlatend
- lichtere dak constructie

Nadeel:
- minder isolatie van warmte (RC-waarde 0) en geluid

  
Schroefdak: het riet wordt vast geschroefd op een plaat

Voordeel:
- brandveiliger, hierdoor een lagere verzkeringspremie( rietpolis)
- betere isolatie van warmte (RC-waarde 2,5) en geluid

Nadeel:
- het riet is aan de binnenzijde niet meer zichtbaar
- iets duurdere dakconstructie

Het rietendak

Bij gebrek aan harde materialen zoals leisteen dekten de vroegste bewoners van ons land hun dak of met riet en stro. In de jaren die volgden maakten de dakpannen zijn opwachting, maar het rietendak is nooit helemaal verdwenen. En nu zelfs weer helemaal terug, door zijn exclusieve uitstraling, vele mogelijkheden van toepassingen en natuurlijk door de hoge isolatiewaarde(RC-waarde). Het rietendak wordt door ons gelegd op verschillen de panden en gebouwen zoals: boerderijen, villa's, molens, hooibergen en tuinhuisjes. Ook werken we al jaren samen met stichtingen en musea voor het onderhoud van het rietendak.
 


 


 

Van pannen naar riet

voordeel:
- hoge isolatiewaarde
- goede geluidsisolatie